ПРОЗОРИ / ХАРМОНИКИ / ЛИЗГАЊЕ

Прозорите ја оформуваат фасадата на секој дом како ниту еден друг градежен елемент. Имено, тие на прво место го создаваат стилот на домот. Важни елементи се големината, пропорциите, формите и боите. Освен во стандардните правоаголни форми, прозорите можат да бидат произведени во скоро неограничено различни форми.

ЗОШТО ГИ МЕНУВАМЕ ПРОЗОРИТЕ?

ЗА ПОДОБРА ТОПЛИНСКА ИЗОЛАЦИЈА: ЗА ПОДОБРА ЗВУЧНА ИЗОЛАЦИЈА; ЗА ПОДОБРА ЗАШТИТА ОД СОНЦЕТО; ЗА ПОДОБРА СИГУРНОСТ
Прочитај повеќе

ПРОЗОРИ / ХАРМОНИКИ / ЛИЗГАЊЕ

ПРОЗОРИ / ХАРМОНИКИ / ЛИЗГАЊЕ
Прочитај повеќе

ПРОЗОРИ И ВРАТИ ОД МАСИВНО ДРВО

Дрвениот материјал е сертифициран од Монхингер Германија. Сигурносниот оков WINK HAUS, овозможува едно осово и двоосово отварање. Провфилите за водобранитесе на GUTMAN, дихтунзи на Dewenter / систем со два дихтунзи на крилото кој идеално дихтува по целата линија на затварање. Прозрачните лакови на Teknos достапни во голема гама на бои гарантираат висока издржливост при различни надворешни и внатрешни услови. Термопаните се сопствено производство со можност од 32мм, 36мм, 40мм и 50мм. Се користи Kleiberit /водоотпорен лепак/ од групата на товар D4, согласно со стандардот DIN EN 204. Минималната звучна изолација која се постигнува при стандарден термопан Rw=32-47 dB. Комбинацијата од конструкцијата на рамките и троен термопан, дрвените прозори од профил 78мм постигнуваат Uw-вредност од околу 0,8 - 1,4 W/m2K
Прочитај повеќе

Системи за порзорци

Системи за порзорци (mk)
Прочитај повеќе

ТЕРМОПАНИ

Стъклопакети (mk)
Прочитај повеќе

Обработка на стaкла

Обработка на стaкла
Прочитај повеќе

High Selective Дистанционер

High Selective Дистанционер (mk)
Прочитај повеќе

Звучна изолација

Звучна изолација
Прочитај повеќе

Декорациja на прозорот

Декорация на прозорци (mk)
Прочитај повеќе

Оков за прозори

Оков за прозори
Прочитај повеќе

Рачки за прозори

Дръжки за прозорци (mk)
Прочитај повеќе

Хидро и топлозолационa монтажa (RAL MONTAGE)

Хидро и топлозолационен монтаж (RAL MONTAGE) (mk)
Прочитај повеќе

Системи тип лизгање

Системи тип плъзгане (mk)
Прочитај повеќе