Хидро и топлоизолационен монтаж

Съвременното строителство и правни разпоредби поставят високи изисквания към правилното уплътняване при монтажа на прозорци и входни врати и при топлоизолиране на отделните компоненти на сградите.Фугите около прозореца са критични места от гледна точка на  загуба на енергия ,влага  и шум. Около прозореца може да се  появи конденз и мухъл заради проникване на влага през не добре уплътнените фуги или заради съчетание от висока относителна влажност на въздуха и ниска температура по вътрешната страна на стените.

 

Как да уплътним според европейските стандарти

Решението е използването на системата за уплътняване на прозорците WINTeQ.Системата включва изолационно вътрешно и външно фолио, прекомпресирана уплътняваща лента, монтажна пяна и уплътнител- лепило.

 

Системата осигурява:

-Отлична топло и звукоизолация

-Плътна и изолирана фуга

-Разсейване на водните пари ,като не им позволява да се кондензират

-Предотвратяване появата на мухъл

-Намаляване на енергийните загуби

-Устойчивост на атмосферни влияния и проливен дъжд

 

Кондензът на водните пари се предотвратява на 3 нива:

*Отвътре-отделя се стайният от външния климат, като се поддържа температурата по стената над критичната стойност за образуване на мухъл (13˚C при 50% влажност) и се осигурява  паронепропусклив слой, който не позволява на въздуха с по-висока относителна влажност от вътрешната страна на помещението  да достигне до точката на образуване на конденз.

*Изолационен пласт-осигурява топло и звукоизолация

 

*Отвън-защитава фугите от проникване на дъждовна вода , като не възпрепядства преминаване на изпарения отвътре навън