Откриване на новата Административно - производствена база на Ролпласт

На 16 март 2023 г предстои официално откриване на  новата Административна сграда, Централен шоурум и производствена база на Ролпласт. На събитието ще присъстват над 300 гости,представители на местната власт, приятели и партньори на  „Ролпласт“, а специален гост ще бъде г-жа Ирина Щонова, Зам.Министър на Икономиката и Индустрията.

„Ролпласт Груп“ АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 23 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа.

Фирмата има производствена база с обща площ от 40 000 кв.Строежът на производствения комплекс стартира през 2008 година, като за планираната инвестиция от 72 млн. лв. Ролпласт получи сертификат за Инвеститор клас А. През 2017 г. „Ролпласт Груп“ АД  вложи 10.8 млн. лв. в разширяването на производствената си база в Костинброд, като изгради ново производствено хале с площ  11 170 кв. м.

През изминалата 2022 г "Ролпласт Груп" АД получи трети сертификат клас "А" с  проекта си за разширяване на производствената си база в Костинброд на стойност 18,2 млн. лева и разкриване на 30 работни места. Инвестираните разходи са разпределени  в строителство на производствено хале , административна сграда  и склад за готова продукция  в размер на 9,1 млн.лв , оборудване и машини за  8,3 млн.лв  и фотоволтаици-800 000 лв.

Компанията винаги е била  съсредоточена върху независимостта в производството и технологичния напредък. Иновациите и автоматизацията на производствените процеси са постоянно вписани в политиката на компанията. Всяка година Ролпласт отделя огромен бюджет за инвестиции в производствен потенциал и съоръжения. 

За строежа на производствения комплекс бяха поставени високи стандарти за качество на архитектурното изпълнение и инсталациите.Основни изисквания към сградите бяха създаване на максимално комфортни условия за работната среда, както в производството, така и в офисите, използвайки висококачествени решения.