Душ кабини

Какво е душ кабина?

Посетихте апартамента на съседа си и бяхте изненадани да видите красив нов душ с всевъзможни светлини, където някога е стоял старата им баня с плочки? Как се случи това? Отговорът може да бъде душ кабина или стъклена преграда за душ. Това е бърз и лесен начин да замените стар душ от 70-те години с нещо модерно, без разходите и притеснението от цялостен ремонт.

В тази публикация ще обясним какво представлява душ кабината, как работят, техните предимства както и отговори на често задавани въпроси по темата.

Какво Представлява Душ Кабината?

Душ кабината е Вашето решение за създаване на усещане като на спа център, без да ремонтирате цялата си баня.  Хората, които искат да направят промяна в баните си, влизат онлайн и искат да знаят какво е душ кабина. Накратко, душ кабините са подобни на пералня, често с връзки както към топла, така и към студена вода.

Душ-кабините, където имате лесен достъп до топла или студена вода, никога не протичат и не наводняват останалата част от банята. Те са идеално решение за тези, които обичат да си взимат дълги душове и губят представа за времето, докато се къпят.  Душ кабините не заемат много място във Вашата баня.

Ето защо, въпреки че системата за душ кабина е страхотна идея за тези, които имат ограничено място, тя може да бъде и чудесно решение дори за тези, които нямат проблеми с пространството, тъй като освен функционалност тя придава и невероятен стил на Вашата баня.

Душ кабините са изключително надеждни, водоустойчиви и херметични. Те също така са практични, тъй като можете да ги инсталирате почти навсякъде, стига да могат да бъдат свързани към Вашия основен водопровод и дренаж. Не е нужно да си правите труда да облицовате стените или подовете си за да сложите Душ кабина във Вашия дом.

 

Как работят душ кабините?

Душ кабината се доставя до дома Ви в кутия, съдържаща различните части, които се сглобяват заедно, за да образуват кабината. Няма нужда да отваряте или ремонтирате стените, ако извадите стара душ кабина.

След като е на място, тя работи точно като стария Ви душ, но с различни налични подобрения.

Много от душ кабините са проектирани да се поберат в ъгъла. Извитите врати, които се плъзгат, вместо да се отварят, Ви позволяват да поставите кабината в по-малки бани. Повечето душ капсули изискват да стъпите няколко сантиметра над малкият праг. Изработват се от 6 мм и 8 мм закалено стъкло, орнаментно или стъкло със специално покритие за предотвратяване от появата на петна от варовик, сапун и др. Обкова включва: дръжки, панти, държачи, алуминиеви профили, силиконови уплътнения

Тъй като те са по-скоро луксозно приспособление, душ кабините често са сравнително големи. Средната душ кабина е с размери приблизително 900 X 900 mm с някои разкошни решения с размери до 1800 X 900 mm.

 

Какви са предимствата на душ кабините?

Ако искате да увеличите стойността на къщата си, инсталирането на модерна душ кабина е един от начините да го направите. Разбира се има и други ползи, които можете да получите от душ кабините:

·      Спестяват разходи за ремонт

·      Намаляват времето за ремонт

·      Намаляват отпадъците

·      Отлично качество

·      По-безопасни

·      Удобни

·      Лесни за почистване

·      Универсалност в дизайна и функциите

 

 

 

1.     Спестяват разходи за ремонт

Модулната душ кабина включва различни части и аксесоари. Това е цялостно приспособление, което може да се монтира лесно. За разлика от ваните например, не е нужно да харчите много за материали. По този начин можете да спестите пари от доставки и труд. Няма нужда да полагате значителни усилия за премахване на плочки и повторното им нанасяне. Освен това тези кабини са издръжливи и дълготрайни. Те изискват малко поддръжка и почистване, което увеличава спестяването на разходи.

 

2.     Намаляват времето за ремонт

Сглобяемите части са готови за монтаж след доставка. Традиционните бани обикновено отнемат време, особено когато трябва да инсталирате различни части. Бързото време за изпълнение е изгодно за търговски инсталации, където времето е от съществено значение. За домашни инсталации, от друга страна, спестяването на време също ще помогне за намаляване на разходите за строителство.

Изпълнителите също се възползват от ефективността и лекотата на инсталиране, тъй като има малко място за грешки. Най-важното е, че собствениците на жилища ще спестят време и пари, за да имат инсталирана душ кабина.

 

3.     Намаляват отпадъците

Сглобяемите душ кабини се произвеждат в съоръжения от висок клас, където целта е поддържане на качество и намаляване на материалните отпадъци.

 

4.     Отлично качество

Сглобяемите съоръжения за баня се подлагат на строги мерки за контрол на качеството. Потребителите са сигурни, че когато даден продукт напусне нашата фабриката, ние гарантираме възможно най-високо качество. Тази практика също така гарантира, че всяка инсталирана душ кабина ще издържи дълго време и ще издържи последователно използване. За жилищна употреба, от друга страна, високото качество също се изразява в съотношение цена/качество. С издръжливостта и елегантната естетика, Вие получавате най-добрата душ кабина за Вашия дом!

 

5.     По-безопасни

Влизането във ваната може да бъде опасно, ако вкъщи имате малки деца или възрастен човек. Това също може да бъде проблем, ако имате проблеми с придвижването, тъй като ще бъде трудно да влезете. Душ кабината е по-безопасна, тъй като просто влизате и не се притеснявате от подхлъзване или падане.

 

6.     Удобни

Ако сте като много хора днес, които винаги са в движение, душът е по-удобен, отколкото да се накиснете във вана. Ще трябва да напълните ваната с вода и да я подготвите за да я използвате, а това може да отнеме време. Ако трябва да сте приготвите за кратък период от време, душът е най-добрият вариант. Влезте в душ кабината и ще бъдете готови за нула време.

 

7.     Лесни за почистване

Тъй като загражденията на душ кабините са направени от стъкло и не са толкова големи, те изискват минимална поддръжка и почистване. След като вземете душ, бързо избърсване на кабината ще свърши работа. От време на време можете да го почиствате и с почистващ препарат за стъкло, за да й придадете допълнителен блясък.

 

8.     Универсалност в дизайна и функциите

Друго предимство на инсталирането на душ кабини е широката гама от налични опции. Повечето дизайни и стилове ще отговарят на всяка естетика. Размерът също не е ограничение, тъй като душ кабината е проектирана да пасне на всяко налично пространство. Ние ще изработим продуктите по размери и форми по Ваше желание.

Душ кабините са идеалното решение за Вашия дом. Независимо дали става въпрос за жилищна, търговска или обществена инсталация, изборът е безкраен. Чрез душ кабините Вие си гарантирате съвременна, икономична и висококачествена естетика във Вашата баня! Не губете време и поръчайте своята нова душ кабина сега!