Гаражни врати

Гаражът е неизменна част от модерният дом. Гаражната врата е главната врата, която води към алеята или улицата пред Вашето жилище. Тя трябва да е достатъчно широка, за да може автомобил да влезе в гаража. Гаражната врата може да се отваря ръчно или с дистанционно управление. Ако обмисляте закупуване на нова гаражна врата, има вероятност да не сте решили какъв тип врата Ви е необходима. Всеки има различни нужди и предпочитания, затова понякога изборът може да бъде труден. Всички видове врати имат своите предимства и недостатъци, но днес ще Ви разкажем повече за гаражни врати които съчетават стил и функционалност, а именно -  Ролетни гаражни врати и Секционни гаражни врати.

Ролетни Гаражни Врати

Ролетните гаражни врати са чудесен избор за собствениците на жилища, които търсят съвременен, стилен и практичен вариант. Тези врати се навиват вертикално при отваряне и се събират на малка ролка в горната част. Обикновено са изработени от алуминий. Ролетните гаражни врати се състоят от една завеса за разлика от секционните врати, които се състоят от множество панели. Този вид врати не са само за търговски сгради и складови помещения. Могат да се използват и в жилищния сектор. Когато става въпрос за ролетни гаражни врати има няколко различни предимства пред традиционните гаражни врати. Нека да разгледаме някои от тези предимства както за търговска, така и за жилищна употреба.

Лесни за отваряне и затваряне

Ролетните гаражни врати имат механизъм за отваряне и затваряне, който осигурява плавно действие, правейки ги лесни за отваряне.

Лесна употреба

Тези видове врати са специално произведени и проектирани така, че да могат лесно да се повдигат и спускат в продължение на дълги години без да има нужда от ремонтиране или замяна.

Гаражните врати, които са трудни за отваряне само ще Ви създадат проблеми и ще Ви струват повече пари в дългосрочен план. Избирайки правилната гаражна врата, Вие си гарантирате, че имате издръжлив и дълготраен продукт.

Допълнително пространство

Ролетната гаражна врата е чудесен вариант за гаражи с ограничено пространство. Ролетните гаражни врати се отварят вертикално и освобождават допълнително място както на височина, така и на широчина.

Спестяване на пространство над главата

Тъй като ролетните врати буквално се „навиват“ в тясно пространство над отвора на гаражната Ви врата, няма да имате никакви белези и одрасквания, минаващи по вътрешното пространство на покрива. „Навиването“ на вратата създава и няколко допълнителни сантиметра пространство над главата. Това е добре дошло, ако имате по-висок автомобил, като микробус, който искате да държите в гаража си.

Спестете място във вашата алея

Друго предимство на вертикалното отваряне на ролетната гаражна врата е, че можете да паркирате много близо до нея. Дори ако носът на Вашият автомобил почти се допира до вратата, все още ще можете да я отваряте и затваряте. Това прави Ролетните гаражни врати много изгодни, ако имате втори автомобил или мястото пред гаражът Ви постоянно е заето от други паркирани превозни средства.

Издръжливост

Когато става въпрос за ролетни гаражни врати, едно от най-големите предимства е тяхната издръжливост. Повечето ролетни врати са невероятно издръжливи и могат да издържат дори на най-екстремните температури и атмосферни условия. Тази издръжливост е особено полезна в търговския сектор, където е вероятно вратата да бъде подложена на по-голямо износване.  

Изолация

Изолацията не само ще поддържа топлината в гаража, но и ще понижи нивата на шум. Ако решите да използвате гаража си като работилница, стая за домашно кино или игри, ще прекарвате продължително време там и може да Ви стане хладно ако уплътнението на вратите не е качествено. Ролетните гаражни врати гарантират, че това не се случва и винаги има добра топлоизолация. Нашите гаражни врати са известни с добрите си шумоизолиращи и топлоизолиращи показатели, както и с качествените материали, от които се произвеждат. Ролетните гаражни врати имат здрава дебелина, предотвратяваща проблеми при всякакви метеорологични условия.

Външен вид

Дори да използвате тези врати в склад, ще желаете те да имат добър външен вид. Ролетните гаражни врати предлагат атрактивен, елегантен външен вид в допълнение към своята издръжливост. Тези врати обикновено се предлагат в различни стилове и цветове.

Дизайн и Стилове

Ролетните гаражни врати могат да осигурят много предимства. Имате възможност да изберете желаната от вас цветова схема и стил, които да пасват идеално на Вашето жилище. Можем да Ви посъветваме относно различните дизайни, преди да вземете своя окончателен избор. Ние предлагаме много цветове - бял, кафяв, сив, златен, дъб, орех, махагон, и други.

Повишена сигурност

Освен повишаването на сигурността, което идва с паркирането на колата в гараж, автоматизираните врати са по-трудни за проникване с взлом, отколкото традиционната гаражна врата, която може да бъде основна цел за крадци. Допълнително предимство за безопасността от притежаването на гаражни врати, които се контролират с дистанционно е, че ако имате нужда от достъп до гаража си късно през нощта, можете да го направите, без да се налага да напускате автомобила си.

Сигурност

Сигурността и безопасността са неразделна част от всяко жилище. Ролетните гаражни врати гарантират сигурност и остават в отлично състояние дълготрайно време. Ролетните гаражни врати са чудесна опция за Вашия дом, независимо дали имате нужда от чисто нови гаражни врати или подмяна на старите такива.

Цената

Ролетните гаражни врати са един от най-изгодните варианти на пазара. Тяхната изключителна издръжливост и множеството предимства, които гарантират ги прави добра инвестиция в дългосрочен план. Достъпната им цена, съчетана с сигурността, която предоставят прави Ролетни гаражни врати идеалното решение за Вашия гараж.

 

Секционни Гаражни Врати

Секционните гаражни врати бързо се превръщат в един от най-популярните избори на гаражни врати. Тяхната здравина, безопасност и сигурност са само част от многото предимства, които оправдават тази популярност. Те са известни като „секционни” врати поради конструкцията си, съставени от отделни секции, които се отварят вертикално. Това означава, че секционните гаражни врати могат да се монтират на почти всеки оформен отвор.

Секционните гаражни врати работят по лесен, но ефективен начин. Всяка страна на гаражната врата има колела, които се побират във вертикална водеща релса, която й позволява да се плъзга нагоре и надолу с натискане на бутон. Чифт торсионни пружини с високо напрежение над отвора са прикрепени към кабели, които задвижват вратата и предотвратяват нейното внезапно спускане. В отворено положение панелите на вратите стоят успоредно до тавана. С натискане на бутон гаражната врата трябва бавно да се спусне надолу, за да застане вертикално в затворено положение.

Има много хора, които не харесват традиционния стил на издигащи се гаражни врати и търсят уникален дизайн. Секционните гаражни врати предлагат най-високо удобство и могат да бъдат най-доброто решение за гаражи.

Сигурност

Секционните гаражни врати са една от най-сигурните опции за гаражни врати на пазара. Затворената структура и липсата на точки за проникване на секционни гаражни врати ги прави едни от най-сигурните дизайни, налични на пазара. Здравият дизайн ги прави изключително трудни за проникване, осигурявайки изключителни нива на сигурност както за Вашия гараж, така и за дома. Те са напълно уплътнени, което ги прави идеални за защита от влизане с взлом и от различните атмосферни условия. Това означава, че те ще поддържат дома ви добре изолиран, ще го предпазят от отпадъци и ще бъдат устойчиви на всякакви метеорологични условия, включително сняг, вятър и дъжд.

Идеални за оползотворяване на пространството

Секционните гаражни врати също са страхотни за спестяване на място поради начина, по който работят. Секционните гаражни врати се отварят и затварят вертикално, което означава, че пространството около отвора може да се използва. Това е идеално за по-къси гаражи или алеи, позволявайки на превозните средства да се паркират до вратата.. За разлика от други гаражни врати – които работят с помощта на панти за накланяне и натискане на вратата, за да се отворят – вертикалното движение на секционните гаражни врати означава, че те никога няма да се простират отвъд вратата. Това осигурява допълнително пространство за паркиране и маневриране на Вашия автомобил и позволява неограничен достъп, така че можете дори да паркирате втора кола точно до входа, без да е необходимо да я местите, когато трябва да влезете в гаража си.

Изолация

Ако Вашият гараж се използва като помещение за офис, работилница или фитнес зала, секционната гаражна врата е фантастичен избор за изолация. Секционните врати са изградени за поддържане на постоянна температура в гаража. Секционни гаражни врати са идеални и за гаражи в които се складират ценни вещи, тъй като предотвратяват влагата.

Лесни за Използване

Разнообразието от функции, налични за секционна гаражна врата, като леки материали, допълнителни мерки за сигурност и компактна работа и опцията за автоматизация правят тази врата изключително лесна за използване. Лесното управление на тази врата я прави идеална за възрастни хора и деца, които нямат силите да отварят тежките гаражни врати.

Дизайн

Секционните гаражни врати се предлагат в широка гама от стилове и цветове, които могат да подобрят екстериорния дизайн на Вашия дом. Естетиката е много важна, а тези гаражни врати придават класически външен вид, което ги прави добра инвестиция. Нашите секционни гаражни врати се предлагат в разнообразие от цветове – бял, антрацит, златен дъб и орех.

Нашите гаражни врати са функнционални, елегантни и гарантират сигурност, за максимална защита на Вашата кола, офис, магазин или заведение. Изработени от специални термоизилирани елементи, те се предлагат в различни цветове, за да паснат идеално на Вашето жилище. Разнообразието от автоматизирани решения допълват  характеристиките на нашите Ролетни гаражни врати и Секционни гаражни врати.