Сигурни прозорци от Ролпласт

"Ролпласт" стартира с кампания "Сигурност". По данни, 56% от престъпленията в България са кражбите и влизането с взлом.Според статистиката на Дирекция  "Национална Полиция" разкриваемостта на кражбите по домовете е само 12%. Поради тази причина "Ролпласт" създаде прозорци GUARD SECURITY.

 

Прозорци  GUARD SECURITY

-ламинирани стъкла със специално покритие 3.3.2

-секюрити обков със степен на сигурност RC2

Прозорци  GUARD  HIGH SECURITY-изработен съгласно изискванията  на стандарта за сигурност EN1627-1630 за степен на сигурност RC2

-стъкло с покритие клас P4A отговарящо на стандарт EN 356-триплекс 4.4.4

-секюрити обков със степен на сигурност RC2

-елементи възпрепятстващи изместване на профила с помощта на инструменти

-залепване на стъклопакета към рамката на крилото

-дръжка с ключ,която издържа на натиск от 100Nm

-усилващ железен профил

-монтаж със специални крепежни елементи.

Защо прозорци GUARD SECURITY?

Секюрити обков activPilot  със степен на сигурност RC2

 

Предназначена за леснодостъпни прозорци на сгради с голям риск от проникване на крадци.Този вид заключване е защитен срещу отваряне с помощта на инструменти ,като отвртки,клещи,клинове и др.Този обков е с много висока антивзлом и вандалоустойчивост ,като резултатите от тестовете показват ,че минималното време  за преодоляване на защитата  с помощта  на изброените инструменти е 3 мин.

 

Обкова включва минимум 7 точки на заключване.

Ламинирани стъкла със специално покритие  - триплекс

Основните свойства на ламинираното стъкло са сигурност и безопасност.

 

При счупване на едно от съставните стъкла, ламинираното стъкло не се разрушава на малки парчета, а остава цяло, предпазено от междинното фолио. По този начин намалява значително опасността от нараняване. Чрез различни конфигурации освен безопасност могат да бъдат постигнати устойчивост срещу взлом, пробив или изстрели. За всяка устойчивост е необходимо производство на ламинирано стъкло със строго определени в производствените стандарти изисквания за дебелина и вид на стъклата, както и за брой на междинните слоеве.