"Разкажи за твоята България"

На 13 юни в лятно кино "Кабана" се състоя премиерата на книгата  "Разкажи за своята България"  - книга събрала най-добрите есета на участниците в  ученическия конкурс "Работилница за репортери". Конкурса е създаден от Десислава Василева, собственик на "Idea PR & Advertising". Конкурса е предназначен за ученици от  9 до 12 клас  и има 6 годишна история. Участниците получават обучения, подготвят  материали в жанровете есе, репортаж, коментар , интервю, пътепис  под менторството  на популярни журналисти и професионалисти в сферата.

"Ролпласт" подкрепи проекта , осигурявайки награди на финалистите на конкурса  през периода 2018-2020 г.а в настоящата се включи като спонсор  за издаването на книгата " Разкажи за своята България".

Събитието стартира с откъс от есе , прочетено от Евелина Павлова , радио и ТВ журналист. Последваха приветствие от Десислава Василева, която изказа благодарности към всички съдействали за осъществяването на идеята. Специални гости  бяха  Мирослав Боршош, зам. кмет по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" в Столична Община, както и  доц. Д-р Стела Ангова, ръководител катедра "Медии и обществени комуникации" в УНСС.

В "Разкажи за своята България"  младите таланти по интригуващ начин илюстрират исторически, културни и природни богатства на страната ни, показват "Добрият пример" в лицето на изявени и вдъхновяващи личности от миналото и съвремието ни, и насочват фокуса на читателя към истински ценното и важното, което може да открием в понятията дом, род и родина.