"Ролпласт“ с поредна инициатива в подкрепа на културната дейност в Община София

"Ролпласт“ с поредна инициатива  в подкрепа на културната дейност  в Община София. След оказаното съдействие за концерта   "Прошепнати мечти" ,  дарение за книгата " Разкажи за своята България", сега се включи като спонсор в  ежегодно организираните в гр.Банкя празници  „Горешляци“, които ще се проведат  в периода 10 - 17 юли . Това са най-топлите дни в годината , в които се счита, че минералната вода е най-лековита. Храмовият празник на църквата „Свети Кирик и Юлита” е на 15 юли и тогава ще бъде отслужена архиерейска света Литургия в храма.

Част от програмата  включва Традиционна среща на дълголетниците в Банкя , Бразилска вечер  с с джаз формация София и Симфониетика  София .

14 юли е изцяло посветен на Фолклорното изкуство представено  Фолклорен ансамбъл „Средец“  и самодейците  от ФА „Банкя“, Женски  хор към НЧ „Отец Паисий“, ТК „Пъстра китка“,ТК „Пендари“ и ТК „Имане“ ,гр.Банкя

Традиционната „Алея на занаятите“ отново ще се разположи в пешеходната зона.

На 16 юли в парк „Кестените” ще се проведе 13-и автомобилен ретро парад. Пред публиката ще се изявят Трио ВИВА и Владимир Ампов-Графа. Вечерта ще завърши с огнено шоу на ТС „Смехурко” от Банкя.

След трите дни на „Горешляци“, в неделя – 17 юли, организаторите от районната администрация на район „Банкя”  ще представят  тринадесетия пленер на художниците.Неделният ден ще е посветен на най-малките, които могат да се забавляват с „Кучето,  което не може да лае” на театър „Сириус”, да изслушат концерат на солистите  от Музикална къща „А Камертон“ и накрая да се насладят на детската шоу програма организирана от   Школа за изкуства „Есенс”.