Студенти посетиха производствената база на Ролпласт в град Костинброд

Студенти от специалност „Технология на дървесината и мебелите“ и „Инженерен дизай“ от факлутет „Горска промишленост“ на Лесотехническия университет посетиха производствената база на "Ролпласт", в град Костинброд. Посещението в „Ролпласт“ е част от учебната практика на студентите, които имаха възможност на място да се запознаят с технологиите и процесите на един от потенциалните им работодатели и лидер в производството на дървени, PVC и алуминиеви прозорци, врати и щори.

 

Възпитаниците на Лесотехническия университет бяха посрещнати от Светлин Николчев - изпълнителен директор на „Ролпласт“, който ги запозна  с     историята, постиженията и предстоящите планове за развитие на компанията. Той им разказа за възможността за летнен стаж в компанията и     стажантската програма, които са част от договора за сътрудничество и съвместна дейност между между университета и   „Ролпласт“, който бе     подписан през април. Той акцентира специално и върху дейностите на компанията свързани с подкрепа на обществени проекти в различни сфери и   насърчаване и мотивация на многобройните служители.

 

Студентите имаха възможност да разгледат почти всички отдели от базата на най-големия произодител на дървени, PVC и алуминиеви прозорци, врати и щори в България. Те посетиха цеховете „Дървени врати и прозорци“, „Секционни гаражни врати, „Прахово   боядисване“, „PVC”, „Стъклопакети“, „Алуминиеви врати и прозорци“ и   др. Методи Методиев - директор „Производство“ и Радослав Бъчваров - мениджър „Производство на дървени врати и прозорци“, запознаха студентите по-подробно с технолотичните процеси, материалите и партньорите, с които работи водещият производител на прозорци, врати и щори.