Външните ролетни щори- решение за повишаване на топлоизолацията във вашия дом!

Повечето от нас виждат външните ролетни щори като начин за повишаване на слънцезащитата и превенция срещу потенциални взломни кражби. Те обаче имат много по-широко приложение и различни опции за монтаж ,което ги правят все по-популярни.

Топлинна защита

Ролетни щори играят важна роля в топлоизолацията, което значително повишава качеството на живот в къщата или в апартамента. С монтажа и използването на ролетни щори, сметките за отопление намаляват през зимата, тъй като сградата има допълнителна защита срещу топлинни загуби. Според данни от www.energie-expetren.org , топлинната пропускливост на прозореца без щора е 1.1 W / (m2K), докато параметърът Uw на същия прозорец със спуснати ролетни щори пада до нивото на 0,9W / (m2K) 

Намаляване на сметките за отопление

Външните ролетни щори представляват перфектната преграда срещу студения въздух, постъпващ в стаята. С монтажа на ролетни щори намаляваме консумацията на енергия, която използваме за отопление. Топлият въздух се натрупва в пространството между стъклото и ламелите, представляващ допълнителен буфер, който намалява проникването на студен въздух вътре и изтичането на топлина навън. Това, което подобрява икономията на енергия и увеличава топлоизолационните свойства, са ламелите, пълни с полиуретанова пяна.

Какви щори да изберете?

Продуктовата гама на Ролпласт включва системи от външни ролетни щори от PVC и алуминий, които могат да бъдат монтирани както на нови сгради, така и на съществуващи.  Вградените ролетни щори се интегрират с прозореца и може да се използват по време на строителството на къщата или при смяна на прозорци. Широката цветова гама на PVC кутиите ,водачи, и алуминиевите ламели  и разнообразието от начини за управление отговарят на изискванията на клиентите и дават възможност за различни дизайнерски възможности.

Моделите  от външни алуминиеви щори с челен монтаж е предназначена за вече монтирани прозорци.Кутията и ламелите  се предлагат в неограничена гама от цветове , което перфектно съответства на стила на сградата. 

„Нашите продукти отговарят на непрекъснато нарастващите очаквания на клиентите. Те са модерни, функционални и надеждни. Нашата продуктова гама включва ролетни щори от PVC и алуминий, които клиентът може да избере в съответствие с нуждите си. Платното е изградено от алуминиеви ламели, пълни с полиуретанова пяна, което гарантира още по-добра топлоизолация. Широката гама от видове и цветове  ни позволява да съответстваме на  всеки цвят и стил на сградата “- казва Бисер Китански, Мениджър производство щори в Ролпласт.

Ролетни щори и защита от шум

Все по-често клиентите решават да закупят ролетни щори, за да осигурят  поверителност и защита от шум. Използването на ролетни щори значително увеличава звукоизолацията. С монтажа на външни ролетни щори върху стандартни PVC прозорци може да звукоизолирате помещението с до 4-5 dB. Външните ролетни щори също имат възможност за монтиране на мрежа против комари, което осигурява перфектна и високоефективна защита срещу насекоми.

Ролпласт  предлага възможност за оборудване на ролетни щори със система за управление с дистанционно управление,  или смартфон, което увеличава комфорта при използване, дори когато сме навън. Благодарение на това можем да зададем времето на вдигане и затваряне на ролетни щори и да контролираме тяхното положение по всяко време и навсякъде.